Ik kan niet ontkennen dat ik last had van Oempa Loempa-visioenen toen ik door het Nederlandse feel-good chocolademerk Tony’s Chocolonely werd uitgenodigd om te kijken hoe hun chocolade wordt gemaakt in de grootste chocoladefabriek ter wereld.
Het is medio november. Al vroeg in de ochtend stap ik in de Thalys richting Antwerpen, want: Tony’s Chocolonely introduceert weer een reep met witte chocolade, frambozen en knettersuiker in het assortiment. En dus is het feest.
Eerder had Tony’s Chocolonely tijdelijk een witte reep op de markt, de Limited Edition wit framboos knettersuiker. Daarna niet meer. Het merk wilde geen witte chocolade maken voordat de cacaoboter (het hoofdbestanddeel van witte chocolade) traceerbaar was.
Inmiddels is de productielijn in de chocoladefabriek na jaren onderhandelen aangepast en nu is alle cacao in de chocolade van Tony’s volledig traceerbaar, zo claimt het bedrijf. Lees ook: Tony Chocolonely’s zet stap richting echt slaafvrije witte chocolade.
Zo wordt de opnieuw uitgebrachte wit-framboos-knettersuiker gemaakt: